M line vergelijk Iconic matrassen

  Vergelijk de Iconic Star 3 4 modellen met de Hero en Legend in deze tabel
Iconic Star 3&4
Vergelijk de Iconic Hero 5 6 modellen met de Star en Legend in deze tabel
Iconic Hero 5&6
Vergelijk de Iconic Legend 7 8 modellen met de Star en Hero deze tabel
Iconic Legend 7&8
Vanaf prijs € 799,00
599,25
€ 1099,00
824,25
€ 1399,00
1049,25
M line matrassen vergelijk
Eco-friendly lyocell tijk, hypoallergeen en antibacterieel, wasbaar op 60° C
Snel vochtafvoerende en sneldrogende tijk
Ventilerende 3d border voor een nog betere ventilatie
Hoge puntelasticiteit en dus onmiddelijke aanpassing aan de lichaamsvorm dankzij de Talalay latex toplaag
Optimale ventilatie door Talalay latex
Extra Comfort
Goede wendbaarheid door veerkrachtige Talalay latex
Contour support door combinatie van soepel en stevig gezoneerd HR-schuim rekening houdend met de contouren van het lichaam
Individueel geprofileerde tussenzone die de mate van ondersteuning aanpast aan de ondersteuning die het lichaam nodig heeft    
Individueel geprofileerde tussenzone met horizontale ventilatiekanalen levert een verbeterde ventilatie    
7-zones pocketvering voor gepersonaliseerde ondersteuning    
7-zones pocketvering voor meer ventilatie    
7-zones pocketvering voor extra comfort in heup- en schouderzone    
Air Release laag onder het Talalay latex zorgt voor een optimale afvoer van de warme luchtstroom en biedt dus perfecte ventilatie    
Vergelijkingstabel voor de M line matrassen

 

De diverse Iconic matrassen van M line zijn onder te verdelen in drie soorten. Elk type bestaat uit een soft (zachte) versie en een firm (harde) versie. De soft variant is het oneven getal en de stevigere variant is het even getal. Deze zijn de te groeperen in:
Iconic Star 3&4
Iconic Hero 5&6
Iconic Legend 7&8

Over het algemeen wordt de volgende stelregel toegepast:
Heb je een wat smaller postuur; kies dan voor de soft versie (oneven getallen)
Is jouw postuur wat breder; kies dan voor de firm versie (even getallen)
Deze keuze is echter ook afhankelijk van je persoonlijke voorkeur

De M line Iconic modellen onderscheiden zich door de Talalay latex afdeklaag.

 

Iconic Star 3&4

De Iconic Star bestaat uit 2 matrassen, waarvan de Iconic Star 3 een soft variant is en de Iconic Star 4 een firm variant. Door het gebruik van latex met verschillende hard- en dichtheden is het onderscheid tussen soepel en stevig goed voelbaar. Het matras bestaat uit drie verschillende lagen en heeft een hoogte van 22 cm. Dit matras onderscheidt zich door de unieke Contour Support in de basis van het matras. Deze zone is zo opgebouwd dat hij de contouren van het lichaam precies volgt en ondersteunt waar dat nodig is, namelijk op de heupen én de wervelkolom.
Daarnaast geeft het matras ruimte bij de schouders, waardoor het lichaam optimaal ondersteund wordt en er geen drukpunten ontstaan. Wakker worden met slapende ledematen is daarmee dus verleden tijd.
 
Het matras is afgedekt met een soepele of stevige laag van Talalay latex. Deze laag bestaat uit natuurlijke grondstoffen en zorgt voor een goede ondersteuning en een aangenaam comfort. Talalay matrassen zijn optimaal ventilerend en zorgen ervoor dat je koel blijft in de zomer en behaaglijk warm tijdens de wintermaanden. De open celstructuur van de matrassen voorkomt transpiratie, vermindert huisstofmijt en bevordert een gezonde en hygiënische nachtrust. De revolutionaire eco-friendly Lyocell tijk absorbeert beter dan katoen, is zachter dan zijde en creëert een beter slaapklimaat dan linnen.

Iconic Hero 5&6

De Iconic Hero is opgebouwd uit vier op elkaar afgestemde lagen. Ten opzichte van de Star is een geprofi leerde tussenzone toegevoegd aan de Contour Support laag. Dankzij deze zone wordt de mate van ondersteuning aangepast aan de ondersteuning die het lichaam nodig heeft. Hierdoor is het matras geschikt voor iedereen en elk type lichaamsbouw. Alle matrassen in de Iconic serie zijn voorzien van een opencellig HR schuim als basis, met stevige zones, zodat jouw hele lichaam op de juiste manier wordt ondersteund. Het matras heeft een hoogte van 26 cm. Door het gebruik van latex met verschillende hard- en dichtheden is het onderscheid tussen soepel en stevig goed voelbaar. De Iconic Hero 5 beschikt over een zachtere toplaag dan de Iconic Hero 6.
 
In de basis van dit matras is de Contour Support laag uitgebreid met een geprofileerde tussenzone, hierdoor geeft het matras meer bewegingsvrijheid op de zones waar dit het meeste nodig is. Met deze extra Individual Contour Support laag ontstaat er een ondersteuning die zich aanpast aan iedere lichaamsbouw. Zo is er meer bewegingsruimte bij een persoon met brede schouders, dan wanneer iemand smalle schouders heeft. Bovendien bevordert deze laag de luchtstroom in het matras die via de 3D-border, aan de zijkant van het matras, wordt afgevoerd.

Iconic Legend 7&8

De Iconic Legend is het paradepaardje van de Iconic matrassen. Door een pocketveer toe te voegen aan de Contour Support laag zijn de allernieuwste technieken op slaapgebied verwerkt in deze klassieker. Het resultaat? Een dynamisch matras dat met de vijf volledig op elkaar afgestemde lagen zijn ergonomische eigenschappen behoud. Het matras heeft een hoogte van 26 cm. Door het gebruik van latex met verschillende hard- en dicht heden is het onderscheid tussen soepel en stevig goed voelbaar. De Iconic Legend 7 beschikt over een zachtere toplaag dan de Legend 8. In de basis van dit matras is de Contour Support laag voorzien van een gezoneerde mini-pocketveer. Hierdoor geeft het matras een dynamische ondersteuning op de zones van je lichaam die meer uitsteken. Door de open kern van het verenpakket neemt ook de actieve ventilatie in het matras toe en droogt het matras sneller gedurende de dag. Hierdoor zal huisstofmijt zich minder goed kunnen nestelen en krijgen ook bacteriën minder de kans om zich te ontwikkelen.
 
Onder de Talalay toplaag is de zeer opencellige Air Release schuimlaag geplaatst. Deze laag zorgt er voor dat de warme luchtstroom sneller wordt afgevoerd via de zijkanten van het matras. Dit bevordert de levensduur van het matras en zorgt voor een hygiënisch slaapklimaat. Door de betrouwbare mechanische eigenschappen in de Contour Support laag, zoals elasticiteit en treksterkte van het schuim, is dit matras ook goed te gebruiken in combinatie met verstelbare bedden. Door deze kwaliteiten scheurt het schuim niet snel bij vervorming.