Slaapwereld Advies

Slaapwereld levert al 25 (!) jaar betrouwbaar en persoonlijk slaapadvies aan al haar klanten. We vinden de nachtrust van onze klanten zo belangrijk dat we er alles aan doen om jou een goed begin van de dag te bieden. Ben je toe aan een nieuw matras of topmatras, of ben je op zoek bent naar een nieuwe boxspring of nieuw ledikant? Of slaap je niet meer lekker, heb je vragen over je slaaphouding, of is er iets met je bed, je huidige matras of met je kussen?

We maken voor alle vragen rondom slapen heel graag tijd voor je, en geven je de aandacht die nodig is tot je tevreden bent. Op onze website vind je op deze plek onze adviezen per onderwerp verzameld. Wil je liever met één van onze slaapexperts spreken, bel dan vooral naar onze adviseurs in de winkel, je vindt het nummer hier.

Slaaphouding

Beddenzaak met ruim 1200 m2 boxsprings ledikanten matrassen en matrastoppers

De meest voorkomende slaaphoudingen ken je vast wel. De zijslaper, de rugslaper en de buikslaper worden het meest genoemd bij de matrasfabrikanten en op de website van de slaapspecialist in de buurt. In onze ervaring zijn er echter maar weinig mensen die tot een enkel type behoren. Mensen beginnen op hun ene zij, rollen naar de andere en eindigen op hun rug. Of nemen gedurende de nacht deze slaaphoudingen in een andere volgorde aan. En er zijn inderdaad ook mensen die de hele nacht in een vaste slaaphouding liggen. En dan heb je naast je slaaphouding(en) ook nog veel andere factoren die invloed hebben op je nachtrust. Of je kunt niet eens in je favoriete slaaphouding slapen omdat je last heb van je rug, of van je benen, of van je bekken. Of omdat je favoriete rugliggen door je partner ruw wordt onderbroken omdat je aan het snurken bent. Kortom, je slaaphouding en die van je partner doet er toe! Daarom zijn er dan ook veel verschillende matrassen ontwikkeld die goed bij je slaaphouding, of combinatie van slaaphoudingen kunnen passen. Om uit het grote aanbod tot de juiste keuze te komen is het verstandig om je dus goed te laten adviseren door een slaapexpert of in een beddenspeciaalzaak.

Beddenzaak met ruim 1200 m2 boxsprings ledikanten matrassen en matrastoppers

Welk matras past bij mijn slaaphouding?

Rugslaap Matras Buikslaap matras Zijslaap Matras

De beste matrassen topmatrassen voor de beste nachtrust

Topmatras advies

De beste matrassen topmatrassen voor de beste nachtrust

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een gestoffeerde boxspring met een topmatras (ook wel topper of topdekmatras genoemd). Een topmatras zorgt voor extra comfort, geeft je het gevoel op 1 groot matras te liggen en is makkelijker op te maken dan twee individuele dikke matrassen of een groot en zwaar tweepersoonsmatras. Ook zijn er mensen die voor extra slaapcomfort kiezen en een topmatras bovenop twee witte matrassen leggen. Een topmatras kun je gemakkelijk vervangen, waarbij je de onderliggende matrassen en boxspring ongemoeid kunt laten (als de kwaliteit nog goed is uiteraard). Bijna alle topmerken hebben in hun assortiment in ieder geval een koudschuim topmatras, een traagschuim topmatras, een latex topmatras en een pocketveer topmatras. En er zijn ook nog soorten die een combinatie van de genoemde types zijn. Wat wel belangrijk is om te weten is dat een topmatras niet bedoeld is voor de ondersteuning en tegendruk van je lichaam. Voor de beste ondersteuning van je slaaphouding is het matras dus nog altijd het belangrijkste. Het topmatras zorgt vooral voor de comfortlaag waar je op ligt.


Matras advies

De beste boxspring koop je bij Slaapwereld

Het juiste matras kiezen is voor veel mensen best een lastige klus. Bij de aanschaf van een nieuw matras spelen vele factoren een rol en vinden we dat je je heel erg goed moet laten informeren. Een matras kiezen doe je immers niet elke dag, en je brengt er wel gemiddeld wel 10 jaar liggend op door! In ons advies in de winkel of via de chat of telefoon, merken we dat ontzettend veel vragen stellen om tot de goede keuze te komen voor je ideale matras. We willen je hier helpen door de bomen het bos te zien in de wereld van matrassen. Wij hebben een hele grote collectie aan kwaliteitsmatrassen van topmerken tegen een normale prijs. De meest voorkomende matrastypes zijn: Traagschuim, Koudschuim, Latex en Pocketveer. En er zijn matrassen die een combinatie van bijvoorbeeld pocketveer en traagschuim zijn. En natuurlijk heb je matrassen in verschillende formaten: eenpersoons, tweepersoons, twijfelaar. We zijn er van overtuigd dat wij altijd het beste matras aan je kunnen adviseren.

De beste boxspring koop je bij Slaapwereld

Op zoek naar een A-merk matras?

Pullman Topmatras Eastborn Topmatras Velda topmatras

Proefslapen op jouw nieuwe kussen

Proefslapen op jouw nieuwe kussen

Proefslapen op jouw nieuwe kussen

Het juiste kussen kiezen is niet eenvoudig, zo leert de praktijk. Wie heeft niet de kast of het huis vol liggen met kussens die perfect leken, maar het toch niet waren? Om dan toch maar weer het oude kussen te pakken? Wij zien in ieder geval heel veel mensen in de winkel die dit beeld bevestigen. En omdat je bij online aanschaf van kussens, en vaak ook bij in winkels aangeschafte kussens, deze niet mag retourneren, is het ook begrijpelijk dat deze situatie blijft bestaan. Bij Slaapwereld vinden we dat niet zo duurzaam, en bovendien snappen we dat het een kostbare aangelegenheid is om meerdere kussens achter elkaar te moeten aanschaffen vanwege het gemiddelde retourbeleid van winkels. Dus kun je bij ons gewoon kussens thuis uitproberen. Eerst samen met onze adviseur de grote verscheidenheid aan kussens terugbrengen tot 1 of 2 geschikte kussens, en dan eentje mee naar huis om een aantal nachten op te slapen. En als het bevalt, dan schaf je pas je nieuwe kussen aan.

Op zoek naar het beste kussen voor jou?

Proefslapen op jouw nieuwe kussen Alle kussens