Slaapwereld Kussen advies

Naast de keuze voor een goed matras en/of topper die je slaaphouding optimaal comfortabel ondersteunen, is het juiste hoofdkussen misschien wel net zo belangrijk. En let op, na aanschaf van een nieuwe matras (en/of topper) kan het heel goed zijn dat je ten opzichte van je kussen anders ligt dan op je oude slaapcombinatie. Een centimeter meer of minder kan voor je nek, hoofd en schouder al een verschil maken. En dat geldt natuurlijk ook als je al jaren op je huidige matras en kussen ligt. Kussens worden door heel veel mensen veel langer gebruikt dan eigenlijk goed is. Na een jaar of 4 à 5 is het gewoon verstandig je kussen te vervangen, niet alleen omdat de ondersteuning van je kussen dan heel veel minder is dan bij aanschaf van je kussen, maar ook omdat je er dan jaren op hebt gezweet (vocht, zout) wat niet bepaald fris is na al die jaren.

 

Jouw kussen testen

Beddenzaak met ruim 1200 m2 boxsprings ledikanten matrassen en matrastoppers

Het juiste kussen kiezen is niet eenvoudig, zo leert de praktijk. Wie heeft er niet meerdere kussens uitgeprobeerd? Wie heeft niet de kast of het huis vol liggen met kussens die perfect leken, maar het toch niet waren? Om dan toch maar weer het oude kussen te pakken? Wij zien in ieder geval heel veel mensen in de winkel die dit beeld bevestigen. En omdat je bij online aanschaf van kussens, en vaak ook in de winkel aangeschafte kussens niet mag retourneren, is het ook begrijpelijk dat deze situatie blijft bestaan. Bij Slaapwereld vinden we dat niet zo duurzaam, en bovendien snappen we dat het een kostbare aangelegenheid is om meerdere kussens achter elkaar te moeten aanschaffen vanwege het gemiddelde retourbeleid van winkels. Dus kun je bij ons gewoon kussens thuis uitproberen. Eerst samen met onze adviseur de grote verscheidenheid aan kussens terugbrengen tot 1 of 2 geschikte kussens, en dan eentje mee naar huis om een aantal nachten op te slapen. En als het bevalt, dan schaf je pas je nieuwe kussen aan..

Beddenzaak met ruim 1200 m2 boxsprings ledikanten matrassen en matrastoppers

Kussens bekijken op basis van slaaphouding?

Rugslaap kussens Buikslaap kussens Zijslaap Kussens

De beste kussens voor de beste nachtrust

Jouw nieuwe kussen eerst uitproberen?

De beste kussens voor de beste nachtrust

Bij Slaapwereld kun je het voor jou geschikte kussen dat je in de winkel hebt geprobeerd een aantal dagen mee naar huis nemen om er op proef te slapen. En na een dag of 3 kun je het kussen dan weer terugbrengen. Is het goed bevallen dan kun je uiteraard je nieuwe kussen bij ons aanschaffen, en is het nog niet het perfecte kussen dan kun je een ander type of een andere dikte meenemen om die thuis te proberen. Als je het uitgeleende kussen terugbrengt, ontvang je je borg retour uiteraard. En als je helemaal happy bent met het geprobeerde kussen, dan kun je vanzelfsprekend je nieuwe kussen bij ons aanschaffen. We vragen bij deze service wel aan jou om goed te zorgen voor het geleende kussen. Dat wil zeggen dat je er minimaal een kussenmolton en een hoeslaken om heen doet.


We maken voor alle vragen rondom slapen heel graag tijd voor je, en geven je de aandacht die nodig is tot je tevreden bent. Op onze website vind je op deze plek onze adviezen per onderwerp verzameld. Wil je liever met één van onze slaapexperts spreken? Bel dan vooral naar onze adviseurs in de winkel, je vindt het nummer hier.