M line matras uitleg

Waarom een M line matras?

Het juiste matras kiezen kan erg lastig zijn, wat het beste bij jou past verschilt per persoon. Er zijn nogal wat factoren die meespelen om te bepalen wat het juiste matras voor jou is.
Mline heeft een hele goede matrasserie die bestaat uit de Mline 1 t/m de Mline 8. De Slow Motion en de Cool Motion serie zijn erg vergelijkbaar, het verschil tussen deze 2 matras series zit 'm in de tijk. De Cool Motion tijk is de koelere variant ten opzichte van de Slow Motion. Daarnaast is er nu ook de Iconic serie, die ook zijn specifieke eigenschappen heeft, deze serie is echt anders, deze kent een pocketveren interieur met talalay latex afdeklaag en is eigenlijk dus eerder vergelijkbaar met pocketveer matrassen van merken als Pullman of Auping, en komen dus niet overeen met de M Line Cool of Slow motion matrassen die sterk drukverlagende matrassen zijn. 

Voor welk type slaper is het M line matras?

M line zegt hierover dat elk matras geschikt is voor elk type slaper; Buik slaper, rug slaper, zij slaper of een combinatie van deze. Dit klopt ook, maar is ook erg afhankelijk van meer factoren, waaronder lichaamsbouw en persoonlijke voorkeur. Onze slaapadviseurs kunnen je helpen, zij kijken naar jouw lengte/gewicht/postuur/slaaphouding en vele andere factoren om te bepalen welk matras het beste bij jou past.

Hoe weet ik welk matras het beste bij mij past?

Wij hebben een testcenter waar je de Mline matrassen kunt uitproberen, hier hebben wij de Mline matrassen liggen zodat je hier kan proefliggen. Wanneer je voor een Mline matras hebt gekozen profiteer je ook nog van 100 dagen proefslapen, mocht het niet geheel naar wens zijn dan kun je het matras binnen 100 dagen weer omruilen. 
Onze specialisten helpen graag verder in de zoektocht naar het beste matras voor jou.

Heb je het snel warm of transpireer je veel? Vind je ventilatie belangrijk?

De matrassen zijn goed ventilerend, met name de M line Cool Motion 5 en hoger zorgen voor extra ventilatie door de samenstelling met de ondersteunende laag pocketveren die diep onder de drukverlagende lagen schuim zijn aangebracht. Wil je de meest optimale samenstelling voor de beste ventilatie in een matras dan zit je goed met de M line 7 of de M line 8. Hieronder hebben wij de punten op een rijtje gezet waarom het M line matras zeer geschikt is voor als je veel zweet in bed of als ventilatie van het matras erg belangrijk is. 

 • - De tijk neemt snel vocht op en verspreidt dit zodat het snel verdampt
 • - Het visco-elastische schuim heeft een open celstructuur waardoor de klant geniet van optimale ventilatie en uitstekende warmteafvoer
 • - De Clima Support laag tussen de kern en de toplaag zorgt voor een optimale ventilatie in de Cool Motion 3 t/m 8
 • - De 7-zones pocketvering in de Cool Motion 5 t/m 8 zorgt voor meer ventilatie
 • - In de Cool Motion 7 en 8 wordt gebruik gemaakt van cilinders waar schuimbollen in zitten (de schouderzone die de M Line 7 en 8 onderscheiden van de andere M Line matrassen). Samen met de open Air Release® tussenlaag zorgt dit voor de perfecte ventilatie en vochtafvoer

Heb je last van één of meer van de volgende lichamelijke klachten?

Wanneer je last hebt van lichamelijke klachten kan dat voor veel ongemak zorgen tijdens het slapen. De volgende lichamelijke klachten worden door Mline beschreven:

 • Last van rugklachten
 • Last van afknellende ledematen
 • Last van de schouders
 • Last van de heupen

Indien je last hebt van 1 of meer van deze klachten lees dan hieronder waarom een Cool Motion matras zou kunnen helpen:

 • - Het visco-elastisch schuim vormt zich naar de contouren van het lichaam, waardoor je nergens drukpunten ervaart.
 • - De insnijdingen in de toplaag bij een Cool Motion 3 t/m 8 zijn per zone verschillend. Hierdoor wordt de druk evenredig verdeeld over het gehele lichaam.
 • - Door de goede drukverdeling heb je geen last van afknellende ledematen, zoals een slapende arm.
 • - De Body Adapt insnijdingen bij de schouderzone in de Cool Motion 3 t/m 6 zorgen voor extra schoudercomfort.
 • - De schuimbollen in de 7 en 8 geven nog meer ruimte, waardoor je extra comfort ervaart in de schouderzone. De unieke schuimbollen geven extra soepelheid en comfort.
 • - De 7-zones pocketvering in de Cool Motion 5 t/m 8 zorgen voor extra heup- en schoudercomfort.
 • - De Body Adapt insnijdingen in de heupzone bij de 7 en 8 zorgen voor extra heupcomfort.

Moeite met omdraaien in bed

Het is heel vervelend als je niet makkelijk kunt omdraaien wanneer je slaapt of wil gaan slapen. Dit komt meestal door een verkeerde ondergrond, wanneer je gebruik maakt van een M line matras dan profiteer je van:

 • - De unieke samenstelling van het visco-elastisch schuim van M line reageert sneller dan traditioneel traagschuim. De open structuur van het schuim zorgt ervoor dat je gemakkelijker om kan draaien en het lichaam beter ondersteund wordt. Dit omdat het matras sneller reageert op bewegingen.
 • - De insnijdingen in de visco-elastische laag van de Cool Motion 3 t/m 8 zorgen ervoor dat je gemakkelijk kan draaien.
 • - Door de 7-zones pocketvering in de Cool Motion 5 t/m 8 krijg je de juiste ondersteuning bij het draaien. De schuimbollen in de Cool Motion 7 en 8 versoepelen het draaien op het matras.

Moeite met in slaap komen

Moeilijk in slaap komen kan erg lastig zijn en tot frustraties leiden die ook niet bevordelijk zijn om in slaap te komen. De drukverlagende eigenschappen van het M Line matras zorgen voor snellere spierontspanning, waardoor je makkelijker in slaap komt.

Heb je last van een huisstofmijt allergie of een schimmel allergie?

Het is zeer vervelend als je een allergie voor huisstofmijt of schimmel hebt, wat kan het M line matras hierin betekenen? De tijk van het matras kun je uitwassen.

 • - De tijk is wasbaar op 60° graden, waardoor een hygiënisch slaapklimaat gegarandeerd is.
 • - De tijk droogt zeer snel en kan dezelfde dag nog terug op het matras.

Ik heb moeite met het omdraaien van het matras

Om jouw matras in de beste conditie te houden raden we aan om het matras elke maand om te draaien. De M line matrassen hoeven niet gekeerd te worden, slechts draaien van voet- naar hoofdeinde is mogelijk i.v.m. de samenstelling van de verschillende schuimlagen. Hierdoor hoef je het matras niet op te tillen, maar alleen het hoofdeind naar het voeteneind schuiven. Voor het beste resultaat raden wij aan om dit 1x per 4 weken te doen.

Ik wil geen naad voelen tussen de 2 matrassen

Door gebruik te maken van een Duo of Twin Cover ervaar je de voordelen van een 2-persoonsmatras, terwijl gebruik gemaakt wordt van twee losse matraskernen.

 • - Uitsluitend matrassen met dezelfde hoogte kunnen gecombineerd worden in een Duo- of Twin Cover.
 • - De Twin Cover is niet geschikt voor de Cool Motion 1 en 2.
 • - De Twin Cover heeft een dubbele split en is daarmee geschikt voor (elektrisch) verstelbare bedden

Maar wat is nou het verschil tussen de Duo Cover en de Twin Cover? De Twin Cover gebruik je voor een (elektrisch) verstelbaar bed of boxspring. Deze is namelijk voorzien van een split, hierdoor kunnen zowel de linker als de rechterzijde onafhanelijk van elkaar versteld worden. De split zit aan de bovenkant en aan de onderkant, zodat je zowel het voeteneind als het hoofdeind van je bedbodem afzonderlijk van elkaar kan bedienen.

De Duo cover is geschikt voor vlakke bodems. Deze hoes maakt van 2 matrassen 1 groot matras zonder dat je een naad voelt tussen de 2 matrassen.

Kom langs voor persoonlijk advies en een scherpe prijs voor je M line matras

Goed advies is belangrijk wanneer je een nieuw matras gaat kopen. Hierdoor weet je zeker dat je kiest voor een matras van hoge kwaliteit dat jou het juiste slaapcomfort biedt. Onze medewerkers vertellen je hier graag meer over. Je bent van harte welkom in onze beddenwinkels in Bussum en Woerden. We hebben een testcenter waar je de matrassen uit kunt proberen, onze slaapexperts zullen je helpen om te bepalen welk matras het beste bij jou past. De matrassen zijn online te bestellen en ook hier kun je gebruik maken van de 100 dagen omruilgarantie. Op deze manier kun je proefslapen en mocht het matras toch niet bevallen dan mag je deze omruilen.

Klik hier om de M line matrassen te bekijken